Hír: XXI. Doni Emléktúra Felhívás
(Kategória: MATASZ Heves Megye)
Küldte: mataszheves.hu
2020. december 29. kedd - 21:01:46


Heves Megye Lenkey század végrehajtási terv
 
 
A COVID helyzethez alkalmazkodva a XXI. Doni Hősök emléktúra "C"-egyénileg végrehajtott változatra kell felkészüljünk. Ez alapján az eredeti tervek és elnevezések szerint létszám korlátozás nélkül megalakulnak a menetszázadok.

 
A jelentkezőket a század pk. Munkácsi Sándor t. ezredes regisztrálja sandor.munkacsi@gmail.com e-mail címen.
 

A regisztrációhoz az alábbi adatok szükségesek:

A jelentkező neve, lakcíme, rendfokozata (ÖTT –ÖMT-HT, beosztása és alakulata), civil szervezete (MATASZ, HTBK, BEOSZ. stb.) Végrehajtás tervezett kiindulópontja, útvonala, végpontja. Tervezett menettáv. Minimum tíz kilométert kell megtenni naponta, legalább két alkalommal Fontos megjegyeznem, hogy az egyéni végrehajtást nem szükséges egymást követő napokon megtenni!
 
A végrehajtás a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a résztvevő az induláskor készít magáról egy fényképet úgy, hogy a háttérben látsszon egy helyi utcatábla vagy a saját házának számtáblája. Menet közben a kegyelet gyertyagyújtást is lefényképezi és a beérkezésnél is készít egy az induláshoz hasonló képet. Fontos, hogy minimum három, de maximum öt képet küldjön el a jelentésében. A jelentés tartalmazza a megtett távot!
 

A végrehajtás öltözetével kapcsolatban az öltözködési szabályok betartására kérek mindenkit akár egyenruha, akár formaruha viseléséről van szó.
 

Az eltérő végrehajtási időpontot a század pk. engedélyezheti. A meneteket 2020 január 12. és február 14. között kell végrehajtani. A századok február 14-ét követően küldik el az összesített jelentésüket, a menetszázad a tagok által megtett kilométereket összesítve adja meg.
 

A menetszázadok tagjainak lehetőséget kívánunk adni internetes bejelentkezésekre. Ez ügyben jelenleg egyeztetek a Zrínyi Médiával. Továbbá javaslom,hogy minél többen jelentkezzenek be élőben Youtube és Facebook segítségével és osszák meg a menet élményét a nagyközönséggel is.
 

Az útbaindító díszparancsot és annak másolatait tervek szerint január 12-én átveszem és aznap Székesfehérváron zárt körben jelképesen átadom a menetszázadoknak. Ezt megpróbáljuk az internet segítségével élővé tenni.
A kiértesítésekhez és sajtó nyilatkozatokhoz pontosítok néhány fontos adatot!
 

A rendezvény elnevezése: XXI. Doni Hősök Emléktúra (katonai jellegű kulturális-sport rendezvény) Fontos a szóösszetétel betartása!


Fővédnöke: Benkő Tibor vezérezredes Magyarország honvédelmi minisztereJásdi Balázs
főszervező

(alapító)
Ezen hír származási helye: MATASZ Heves Megye - Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány
( http://mataszheves.hu/mat/news.php?extend.195 )