Servertime:Kapcsolatok

matasz_logo_.jpg
lenkeys.png
Egri Honvéd SE
hs_logo_180.jpg
 
egri_vitezlo_oskola.png
untenfanken.png
 

Támogatóink:
 
nea_me_bga_w.jpg
 

Bemutatkozás


matasz_heves_logo_300.jpgEgyesületünk a MATASZ (Magyar Tartalékosok Szövetsége) Heves Megyei szervezete, röviden:
MATASZ Heves Megye

Egyesületünk neve:
Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány


A MATASZ Heves Megyei Szervezete 2001 októberében alakult alapvetően hivatásos és nyugállományú katonákból, székhelye az akkori Hadkiegészítő Parancsnokság épülete. A kezdeti nehézségek után fokozatosan erősödött „maroknyi csapatunk” több mint százfős szervezetté, akik között már lényeges többségben vannak a valódi tartalékosok és civil szervezetek tagjai. Szervezetünket a honvédség szerény képességeihez mérten támogatja, alapvetően a tagdíjakból tartjuk fent magunkat.

Kiemelkedő programjaink.
MATASZ Családi Nap
ot rendezünk minden év tavaszán, ügyességi sport és játékos vetélkedőkkel, tagszervezeteink bemutatóival. A Bundeswehr Olimpiai Bizottság sportfelmérésére is ekkor kerül sor. Megjegyzem, hogy városunkban kb. ötven fő rendelkezik a BOB sportjelvény valamilyen fokozatával.


A Mikulás Kupa
lő verseny tizenegyedik alkalommal került megrendezésre, egybekötve német partnerszervezetünk adományozó ünnepségével. Ezen adományokat a MATASZ Heves Megyei Szervezetének adják át, amit mi természetesen az arra rászoruló önkormányzati szociális és oktatási intézményeknek pl. Markoth Ferenc Kórház, Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Középiskola és Kollégium, Többgyermekes Családok Egyesülete, Bélapátfalva, Heves, Füzesabony stb. adunk tovább.
 
Mindezek mellett számos egyéb rendezvényen veszünk részt a Lenkey-s Bajtársi Egyesülettel közösen. Koszorúzások, szellemi és ügyességi középiskolás vetélkedők megrendezése- Eger Hősei Történelmi vetélkedő, „középiskolás három próba” lő verseny, hogy az idei közös rendezvényünket-az I VH. kitörésének 100. évfordulójára szervezett középiskolás vetélkedöt_ már ne is említsem! A hagyományok ápolása is tevékenységünk kiemelkedő eleme, német hadisírok felkutatása, emlékmű-állítás, ugyanakkor tagszervezeteinken keresztül egyéb rendezvények segítése.

Tagszervezeteink közzé tartoznak:

Egri Vitézlő Oskola
EHSE Lövész Szakosztály Eger

 

2006. május óta Partnerségi megállapodásunk van a Verband der Reservisten der Bundeshwer Untenfranken szervezetével, amely igen hasznos és gyümölcsöző számunkra. Évente több alkalommal találkozunk, ahol részt veszünk programjaikon, ill. megbeszéljük további együttműködésünk lehetőségeit.


Német partnereink rendszeresen lehetőséget biztosítanak nekünk a versenyeiken, lövészeteiken és más katonai bemutatókon való részvételre.


Mindez nagyon fontos számunkra, hisz az állományunk egy jelentős része ezeken a versenyeken találkozik katonai képzések különböző formáival.


Az elmúlt időszakban közel 200 fő német tartalékos járt nálunk, közel 100 fő magyar tartalékos utazhatott ki, 11 esetben fogadtunk adományokat közel 2 milliárd forint használt értékben.


Itt had említsem meg, hogy szervezetünk partnerségi tevékenysége a német félnek köszönhetően 2011. évtől kibővül a normandiai francia partnerségi kapcsolattal, ami további lehetőségeket hozott számunkra. 2011. év október 7-én kerül aláírásra a Würzburgi Püspöki Palota dísztermében a hármas partnerségi megállapodás. Ezt követően programjaink jelentős részét hármasban hajtjuk végre egymás kölcsönös látogatásával.

 

Önálló gazdálkodásunk és fenntartásunk végett alapítványt hoztunk létre, Heves Megye Tartalékosaiért Közhasznú Alapítvány néven. Reményeink szerint a jövőben úgy a hazai, mint az európai uniós pályázatokon elnyert támogatásokkal is tovább tudjuk színesíteni Heves megye programjait és még többet tudunk segíteni a civil szervezeteknek. Addig is a Német partnerszervezetünk szűnni nem akaró adományaira támaszkodhatunk!

 

Tisztelettel.

Eger, 2015. június 20.

Munkácsi Sándor tart. ezredes
elnök

Telefon: 70/619-6121
Fax: 36/316-891Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.© 2012 - 2024
Heves megyei MATASZ - Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány