Servertime:Kapcsolatok

matasz_logo_.jpg
lenkeys.png
Egri Honvéd SE
hs_logo_180.jpg
 
egri_vitezlo_oskola.png
untenfanken.png

 
Legfrissebb hírek

Új elnököt választottak a tartalékosok
Írta: mataszheves.hu | 2015. febr. 11. sze, 06:53 | Országos MATASZ |

„Kétfajta embertípus van: az egyik, aki tartalékos, a másik, aki az akar lenni” − mondta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) soron kívüli közgyűlésén január 31-én, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.

A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett.
A szövetség új elnökének megválasztása és az alapszabály módosítása miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen Kun Szabó István vezérőrnagy úgy fogalmazott, hogy  a Matasz azokra az egészségileg, fizikailag felkészült, tettre kész emberekre épül, akik minősített esetekben ki tudják egészíteni a haderőt.

Az elmúlt évet értékelve elhangzott: a szervezet 2014-ben is teljesítette az alapszabályban előirányzott feladatokat, több területen pedig sikerült fejlődnie. Számos sportrendezvényt, konferenciát, találkozót szerveztek, ennek köszönhetően erősödött a Matasz az ifjúság körében is. A tartalékosok részt vettek a katonai hagyományőrzésben és a hadisírgondozásban is. A tagszervezetek emellett rendszeresen tartottak kulturális és sportvetélkedőket fiataloknak és időseknek egyaránt.A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett.

Megválasztását követően Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett arra, hogy a sorozásos hadkiegészítés felfüggesztése után a honvédség elszigetelődött a társadalom szélesebb köreitől. A 2010-es kormányváltást követően indult csak meg az Önkéntes Tartalékos Rendszer bevezetésével a minden hivatásos hadsereg hátországát és utánpótlási bázisát jelentő, komolyan vehető tartalékos rendszer kiépítése. Ilyen nélkül sem az ország védelme, sem a katasztrófahelyzetek sikeres kezelése nem képzelhető el.Az új elnök − aki tartalékos századosként az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységénél, a palotaőrség állományában tartalékos csoportparancsnok − a Matasz megújítását tűzte ki célul, szavai szerint a szervezetnek új és erőteljes ajánlattal kell a Magyar Honvédség és a honvédelem iránt érdeklődő aktív korú emberek felé fordulni. Véleménye szerint a jelenlegi többezres taglétszám jelentősen bővíthető lesz a megújulást követően.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf
Fotón: Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Fotó: Tóth László és Matasz

Cikk: Kovács Dániel


Forrás:
http://www.honvedelem.hu/cikk/49049_uj_elnokot_valasztottak_a_tartalekosok


Facebook MySpace Digg Delicious Reddit Twitter
| Nyomtatóbarát változat |

A doni hősökről emlékeztek meg Egerben - heol.hu
A doni áttörésnél hősi halált halt honvédek emléktáblájánál tartottak megemlékezést s koszorúzást a Szent Hedvig Kollégium falánál péntek délelőtt.
Elhunyt Dósa Tibor Magyarország Királyi Főszakácsa
Szombaton pár perccel 23 óra előtt, hosszan tartó betegség után tért örök nyugovóra a királyi főszakács. Dósa Tibor 60 évet élt.
A régmúlt fegyvereivel ismerkedtek Egerben
A Rákóczi-szabadságharcról szóló vetélkedőre hívták a középiskolásokat. Háromszáztíz éve halt meg Bottyán János kuruc generális.
Honvéd egyenruhát öltöttek a diákok
A legendás Bem apóról és a kápolnai három hársfáról is szólt a vetélkedő. A város középiskoláit képviselő 3-3 fős csapatok neveztek be arra a történelmi vetélkedőre, amelynek a reformkor, valamint az 1848/49-es forradalom és szabadságharc volt ...
2020. 09. 13. Nyílt nap, MH 60. Területvédelmi Zászlóalj
NYÍLT NAP! Magyar Honvédség 60. Területvédelmi Zászlóalj kiképzést tart a tartalékosoknak. 2020. 09. 13. Vasárnap 09:00-14:00-ig.
2020. 07. 11. Családi sport nap, képes beszámoló
A MATASZ Heves Megyei Szervezete az Egri Honvéd Sportegyesület 2020.07.11-én megtartott családi sport rendezvénye.
2020. június 4. Koszorúzás
A Trianoni megemlékezésen részt vett a Heves megye tartalékosaiért alapítvány képviseletében Munkácsi Sándor t. ezredes, MATASZ megyei elnök.
Élményeim az első Doni Hősők Emléktúrámon
Huszárné Biczó Magdolna ÖTT. szakaszvezető, a MATASZ PMSZ tagjának élménybeszámolója. Alig pár napja töltöttem ki a jelentkezési lapomat a MATASZ Pest Megyei Szervezetéhez és már a második programon vehetek részt velük.
Dr. Simicskó István köszöntője a Magyar Tartalékosok Napján
Magyar Tartalékosok Napja alkalmából köszöntöm az önkéntes katonai szolgálatot vállaló valamennyi katonát! A Magyar Tartalékosok Szövetsége kezdeményezésére október 4-én köszöntjük tartalékos katonáinkat.
XVII. Doni emlékmenet Heves megyei végrehajtása - képek
XVII. Doni emlékmenet került végrehajtásra 2017. január 26–29-ig Mintegy 80 fővel került végrehajtásra az emlékmenet. A rendezvény különösebb esemény nélkül zajlott le.
Otto Jahrsdörfer-t kitüntették
Otto Jahrsdörfer adományt adott át a MH. Rehabilitációs Intézményének budaőrsön. Október 23. Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát vette át.
  Videók
19. Doni Hősök Emléktúra EGER TV
Kilencven magyar, német, olasz és francia tartalékos, hagyományőrzők, valamit a Wigner katonai iskolásai vettek részt az idei Doni Hősök Emléktúra Heves megyei szakaszán. Az 1943-ban elesett, megsebesült vagy a harcokat túlélt katonákra emlékezve
Rendhagyó történelemóra, Gyöngyös TV, 2019.01.24.
Rendhagyó történelemóra, Gyöngyös TV, 2019.01.24.
XV. Mikulás Kupa Eger, TV Eger
Mikulás kupa: év végi lőverseny a MATASZ-szal - 2018.12.01.
A MATASZ Heves Megyei Szervezete segíti a rászorulókat - 2018.11.30.
Adományokkal érkezett Egerbe a német Bundeswehr Unterfranken Megyei Tartalékosok Szövetsége, ami a MATASZ Heves Megyei Szervezetével fennálló 15 éves partnerségi kapcsolatnak köszönhető. Az egészségügyi és szociális intézmények támogatása mellett,..
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.© 2012 - 2020
Heves megyei MATASZ - Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány