Servertime:Kapcsolatok

matasz_logo_.jpg
lenkeys.png
Egri Honvéd SE
hs_logo_180.jpg
 
egri_vitezlo_oskola.png
untenfanken.png

 
Legfrissebb hírek

Dr. Simicskó István köszöntője a Magyar Tartalékosok Napján
Írta: mataszheves.hu | 2017. okt. 20. p, 08:03 | Országos MATASZ |

Tartalékos Katonák! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Magyar Tartalékosok Napja alkalmából köszöntöm az önkéntes katonai szolgálatot vállaló valamennyi katonát! A Magyar Tartalékosok Szövetsége kezdeményezésére október 4-én köszöntjük tartalékos katonáinkat. Az immáron 16 éve fennálló Szövetség fogja össze a Magyar Honvédség tartalékos katonáit szolgálati idejükön kívül, illetve szervez tartalmas programokat azok számára is, akik ugyan nem tartalékos katonák, de elkötelezettek a honvédelem ügye iránt és a Szövetség tagjaiként, vagy csak szimpatizánsként részt vesznek lő- és járőrversenyeken, valamint egyéb, a hon védelmét, a hazaszeretet erősítő programokon, rendezvényeken iskolai tanulmányaik, vagy munkahelyi elfoglaltságuk mellett.


20171004_koszonto_k.png2017. 10. 04.
Dr. Simicskó István köszöntője a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából:
A haza védelme nemzeti ügy, és törvényeink is ezt erősítik. Aki tartalékos katona, vagy csak tartalékosnak készül, tudja, hogy nemes célt követ, igaz hazafiként gondolkodik és viselkedik. Csakúgy, mint Kossuth Lajos, akinek 1848. október 4-ei szegedi toborzó beszédének gondolatai ma is igazak. Nem várhatjuk, hogy hazánkat mások védjék meg a veszélyektől, legyen az napjaink illegális bevándorlása, amely magában hordozza a terrorizmus lehetőségét és veszélyét, vagy természeti katasztrófák okozta fenyegetettségtől, amit már sokszor átéltünk. A nehezebb időszakokban tanúsított példaértékű összefogás és tenni akarás tette lehetővé, hogy ezeket a veszélyhelyzeteket megfelelően kezelni tudtuk, és ha szükséges, tudjuk a jelenben is és a jövőben is.

Tudjuk, hogy a tartalékos katonák életük jelentős részét szolgálaton, illetve a laktanyákon kívül töltik. Ezért tartjuk elengedhetetlennek és kiemelten fontosnak, hogy a haderő és a társadalom között összekötő és irányító szerepet betöltő Magyar Tartalékosok Szövetsége erős közösségeket alakítson ki, és fogjon össze a városokban, településeken a járási önkéntes területvédelmi egységek tartalékos katonáiból és a haza védelme érdekében tenni akaró állampolgárokból.


A Magyar Tartalékosok Szövetségére megalakulása óta egyszer sem hárult annyi feladat, mint napjainkban. Látjuk azokat a törekvéseket is, hogy a Szövetség megjelenik toborzósátraival minden nagyobb tömegrendezvényen, együttműködésben a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő, Kiképző Parancsnokságával. Helyesen ismerték fel, hogy az emberek, a fiatalok, diákok és az érdeklődők közé kell eljutni a nagy létszámú fesztiválokon, nem várva arra, hogy felkeressék őket székhelyükön. Tudjuk, hogy a járási tartalékos erőkkel, a régiós vezetéssel történő kapcsolattartás, a nagy rendezvényeken való megjelenés megnöveli a költségeket. Azonban a honvédelmi tárca vezetése lehetőségei függvényében igyekszik minden szükséges támogatást megadni az eredményesebb munkavégzéshez. Ezért is újítottuk meg a napokban a tárca és a Szövetség közötti együttműködési megállapodást, messzemenőkig támogatva a MATASZ céljait a Magyar Honvédség és a társadalom közti kapcsolat további erősítésében, fejlesztésében.


simicsko-istvan-nevjegy.jpgTovábbra is kérjük, hogy a hazai feladatok mellett a Szövetség megfelelően képviselje a magyar biztonsági- és honvédelmi elképzeléseinket olyan nemzetközi fórumokon, mint a NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége tanácskozásain, a Gamingi Kezdeményezés találkozóin, vagy a kétoldalú nemzetközi kapcsolataikban.
Az a célunk, hogy a tartalékos állomány biztos pillére és valódi, jól felkészült alapja legyen a hivatásos és szerződéses állomány mellett a haza védelmének is. E cél megvalósításához kérem valamennyi tartalékos katona, a Magyar Tartalékos Szövetség tagjainak támogatását, további lelkes és áldozatkész munkáját, hiszen a Honvédelmi Minisztérium elé állított feladatokat csak Önökkel együtt tudjuk megvalósítani.


A Tartalékosok Napja alkalmából tisztelettel köszöntöm Önöket és egyben köszönöm eddigi munkájukat, tartsák meg és fejlesszék tovább híd szerepüket a honvédség és a társadalom között, legyen élő kapcsolatuk a társadalom valamennyi rétegével. Ehhez a munkához kívánok önöknek sok sikert, erőt és egészséget!


Budapest, 2017. október
Dr. Simicskó István Magyarország honvédelmi minisztere

Facebook MySpace Digg Delicious Reddit Twitter
| Nyomtatóbarát változat |

Tartalékosok nyílt kiképzése - Eger TV
Eger egykor igazi katonavárosnak számított. A Dobó István Laktanya 2007-es bezárásáig nagyon sok alakulatnak adott helyet. A 2012-ben indult haderőreformnak köszönhetően azonban ismét vannak katonák a városban.
A doni hősökről emlékeztek meg Egerben - heol.hu
A doni áttörésnél hősi halált halt honvédek emléktáblájánál tartottak megemlékezést s koszorúzást a Szent Hedvig Kollégium falánál péntek délelőtt.
Elhunyt Dósa Tibor Magyarország Királyi Főszakácsa
Szombaton pár perccel 23 óra előtt, hosszan tartó betegség után tért örök nyugovóra a királyi főszakács. Dósa Tibor 60 évet élt.
A régmúlt fegyvereivel ismerkedtek Egerben
A Rákóczi-szabadságharcról szóló vetélkedőre hívták a középiskolásokat. Háromszáztíz éve halt meg Bottyán János kuruc generális.
XXI. Doni Emléktúra Felhívás
XXI. Doni Emléktúra Felhívás, Heves Megye Lenkey század végrehajtási terv
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet!
MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság karácsonyi üdvözlője
MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság karácsonyi üdvözlője
Október 31. gyertyagyújtás 16.00
Hősök temetője, Kisasszony temető Eger
Köszöntőlevél a Tartalékos honvédek napja alkalmából
Magyarország honvédelmi miniszterének és a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levele október 4-e, a Tartalékos honvédek napja alkalmából
Élményeim az első Doni Hősők Emléktúrámon
Huszárné Biczó Magdolna ÖTT. szakaszvezető, a MATASZ PMSZ tagjának élménybeszámolója. Alig pár napja töltöttem ki a jelentkezési lapomat a MATASZ Pest Megyei Szervezetéhez és már a második programon vehetek részt velük.
Dr. Simicskó István köszöntője a Magyar Tartalékosok Napján
Magyar Tartalékosok Napja alkalmából köszöntöm az önkéntes katonai szolgálatot vállaló valamennyi katonát! A Magyar Tartalékosok Szövetsége kezdeményezésére október 4-én köszöntjük tartalékos katonáinkat.
XVII. Doni emlékmenet Heves megyei végrehajtása - képek
XVII. Doni emlékmenet került végrehajtásra 2017. január 26–29-ig Mintegy 80 fővel került végrehajtásra az emlékmenet. A rendezvény különösebb esemény nélkül zajlott le.
  Videók
19. Doni Hősök Emléktúra EGER TV
Kilencven magyar, német, olasz és francia tartalékos, hagyományőrzők, valamit a Wigner katonai iskolásai vettek részt az idei Doni Hősök Emléktúra Heves megyei szakaszán. Az 1943-ban elesett, megsebesült vagy a harcokat túlélt katonákra emlékezve
Rendhagyó történelemóra, Gyöngyös TV, 2019.01.24.
Rendhagyó történelemóra, Gyöngyös TV, 2019.01.24.
XV. Mikulás Kupa Eger, TV Eger
Mikulás kupa: év végi lőverseny a MATASZ-szal - 2018.12.01.
A MATASZ Heves Megyei Szervezete segíti a rászorulókat - 2018.11.30.
Adományokkal érkezett Egerbe a német Bundeswehr Unterfranken Megyei Tartalékosok Szövetsége, ami a MATASZ Heves Megyei Szervezetével fennálló 15 éves partnerségi kapcsolatnak köszönhető. Az egészségügyi és szociális intézmények támogatása mellett,..
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.© 2012 - 2021
Heves megyei MATASZ - Heves Megye Tartalékosaiért Alapítvány